INFRAROOD

Infrarood wordt steeds vaker toegepast als middel om producten of lichamen te verwarmen. Het voordeel van Infrarood is dat het een schone en veilige manier van verwarmen is die gezien de ontwikkelingen op de energie markt meer zekerheid geeft dan het verwarmen met fossiele brandstoffen. Er zijn drie vormen van Infrarood welke zijn onder te verdelen in de korte, midden en lange golf. De korte golf stralers worden veelal toegepast in de industrie en kunnen dankzij hun snelle reactietijd van 0,3 seconden daar worden ingezet waar men kortstondig intens moet verwarmen. Hierdoor wordt er enkel tijdens de inschakelduur energie gebruikt en bespaart men dus op de perioden dat de stralers uitgeschakeld zijn.

De lange golf stralers zien we steeds vaker terug als comfort verwarming waarbij de opwarmtijd wat langer is en de warmtegolf minder intens is. Deze stralers zijn te herkennen aan het feit dat je geen rode gloed ziet. De lange golf straler verwarmd de ondergelegen massa met een minimale doordringing waardoor het aanvoelt alsof je in de zon zit. De warmte zorgt voor een betere doorbloeding en heeft geen schadelijke bijwerkingen.

INFRAROOD in de conserven industrie

PROMO-FILM-CSI

De CANDRY module wordt momenteel toegepast in de conserven industrie voor het drogen cq uitharden van op de lasnaad aangebrachte lakken. Dankzij de CANDRY zijn de onderhoudsintervallen van de opvolgende bewerkingsmachines aanzienlijk teruggebracht omdat het aanladen van lak op de machine onderdelen aanzienlijk is gereduceerd. Mede dankzij de relatief lage aankoopprijs, een hoge bedrijfszekerheid en nagenoeg onderhoudsarm gebruik is de ROI van een CANDRY module uiterst interessant.

IMPRESSIE :

INFRAROOD in de Textiel

In de TEXTIELNIJVERHEID werden reeds diverse processen geoptimaliseerd:
> smelten poederlijm op laminaten
> reactiveren hotmelt lijn
> drogen geverfd textiel
> embossing van kunststofweefsels
> latex geleren
> vochtregeling in katoenweefsels
> poolzijde van tapijt openen

 

 

Dankzij onze expertise met elektrisch infrarood garanderen wij u :
> compacte installaties
> flexibele, eenvoudige en traploze regeling
> hoog rendement dankzij gerichte straling
> toename productiesnelheid

Wilt u meer informatie over infrarood?